Mijn tips voor een glutenvrije verjaardag

Mijn tips voor een glutenvrije verjaardag

Dit artikel schrijf ik voor iedereen die een verjaardagsfeestje glutenvrij wil maken. Voor iedereen die zelf glutenvrij eet of iemand in het huishouden heeft die glutenvrij eet. Maar ook voor mensen die een glutenvrije verjaardagsgast krijgen en inspiratie nodig hebben. Ik geef je mijn tips voor een glutenvrije verjaardag: van taart tot chips en hapjes.

Voldoende aanbod – geen excuus

Tegenwoordig is er geen excuus meer om niet iets voor een glutenvrije gast in huis te halen. Het aanbod in de supermarkt is tegenwoordig namelijk enorm, je moet alleen goed weten waar je moet zoeken.Ā Mijn tip is om je inkopen te doen bij Albert Heijn, omdat zij werkt met een glutenvrij logo op de eigen merk producten. Lekker makkelijk en snel inkopen doen!

glutenvrije verjaardag

Ik zei toch voldoende keus? šŸ™‚

Hoe maak je een verjaardag glutenvrij?

Het antwoord lijkt vanzelfsprekend: haal alleen maar glutenvrije dingen in huis en klaar is Kees. Maar de voorbereidingen voor een glutenvrije verjaardag gaan wel iets verder. Zo moeten hapjes natuurlijk wel bereid worden in een schone en kruimelvrije omgeving. Bovendien is het zaak om verpakkingen goed te checken op glutenbevattende ingrediƫnten.

Krijg je een glutenvrije gast op je verjaardag? Het kan voor diegene fijn zijn als je bepaalde dingen nog in de verpakking laat of de verpakkingen in ieder geval bewaart. Op die manier kan diegene de verpakkingen nog eens extra checken.

Glutenvrije taart

Een verjaardag zonder taart is geen verjaardag. Hieronder een rijtje met glutenvrije taartmogelijkheden:

 • Ikea heeft meerdere glutenvrije taarten in de vriezer. De vriezerschappen zijn voorzien van glutenvrije logo’s – in Zwolle althans.
 • Hema verkoopt vijf soorten glutenvrij gebak. Je moet dit wel van tevoren online bestellen. KlikĀ hierĀ voor een overzicht van het glutenvrije assortiment van Hema.
 • Jumbo verkoopt zes soorten glutenvrij gebak. Klik hier voor een overzicht van het glutenvrije assortiment bij Jumbo.
 • Albert Heijn verkoopt drie soorten taart van het merk Almondy. Klik hier voor de drie taarten.

glutenvrije verjaardag

De glutenvrije slagroomsoesjes van Hema zijn fantastisch!

glutenvrije verjaardag

Een alternatief voor taart is glutenvrije koek, zoals deze van Damhert.

Glutenvrije chips

Wat chips betreft, deel ik hieronder mijn vijf favoriete glutenvrije chipssmaken:

 1. Lay’s Wokkels Naturel of Wokkels Paprika
 2. Chio PombƤr original
 3. Lay’s Bolognese
 4. Smiths Nibb-it Sticks of Nibb-it Rings
 5. Lay’s Mama Mia’s Kaas Paprika

glutenvrije verjaardag

Deze pesto en truffel chips van Hema zijn ook glutenvrij en smaken heerlijk!

glutenvrije verjaardag

Tortilla chips met salsa vind ik ook altijd geslaagd. En deze luchtige ribybelchips met paprika smaak van Albert Heijn zijn ook glutenvrij.

Glutenvrije hapjes

Naast taart, zijn glutenvrije hapjes natuurlijk ook heel belangrijk op een verjaardag. Hieronder een aantal suggesties die ik altijd geslaagd vind:

 • Blokjes kaas;
 • Droge worst. Ik heb zelf altijd die van Huls, omdat die voorzien zijn van gluten- en lactosevrij logo. Klik hier voor een overzicht van alle Huls worst;
 • Olijven;
 • Cocktailprikkers met een cherrytomaatje, bolletje mozzarella en basilicum;
 • Hamrolletjes gevuld met monchou en ui;
 • Hamrolletjes gevuld met asperge;
 • Cervelaatrolletjes met augurk;
 • Gevulde eieren met glutenvrije mayonaise, zout en kerriepoeder

Mijn favoriete toastjes: deze Rice Toast van Van der Meulen. Met name de paarse.

glutenvrije verjaardag

Rice Toast met Filet Americain, Surinaamse eiersalade, kip kerriesalade en brie. Allemaal gekocht bij Albert Heijn.

glutenvrije verjaardag

Wortels met hummus, tortilla chips met guacamole, Kip Samuraisalade van Lidl.

glutenvrije verjaardag

Rice Toast, garnalen, kip kerriesalade, knoflookolijven en tapenade.

glutenvrije verjaardag

Wist je dat M&M’s Peanut en M&M’s Choco glutenvrij zijn? De gele en de bruine zak dus.

glutenvrije verjaardag

Nog wat laatste inspiratie: waaronder dadels met spek en honing.

Rookvlees met gekookt ei – metworst met augurk – fruitspiesjes – kaasblokjes – olijven – worstsoorten van Zandvliet.

Succes met jouw glutenvrije verjaardag!

Hopelijk heb ik je in dit artikel voldoende inspiratie gegeven voor het geven van een glutenvrije verjaardag. Het is echt niet ingewikkeld zoals je leest en het aanbod is tegenwoordig enorm. Heb je nog meer glutenvrije inspiratie nodig? In dit artikel vertel ik je waar ik mijn inspiratie vandaan haal.

Heb jij nog lekkere aanraders? Hoe pak jij een glutenvrije verjaardag aan? Laat het weten in de comments.

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

11 thoughts on “Mijn tips voor een glutenvrije verjaardag

 1. Ik woon in Belgiƫ dus ons aanbod is natuurlijk iets anders. Maar toch is dit artikel echt een toffe bron voor ideetjes en ook voor enkele producten waar ik nog niets van wist. Ik ben zo een grote fan van je blog! Zowel voor mensen die al even hun diagnose hebben, als voor mensen die er nog niets vanaf weten. Super!

 2. Superhandig, al die verjaardagtips. Ik krijg binnenkort een glutenvrije gast op mā€™n verjaardag en ben niet zo thuis in die producten maar op deze manier is het een makkie! Echt top!!

 3. Leuke blog Marit
  Daar kan ik wat mee nu kan ik meer gaan variƫren op
  Mij verjaardagsfeest alleen moet ik naast glutenvrij ook koemelkeiwitvrij en tarwevrij eten
  Dus de taarten zal ik zelf moeten bakken vrees ik ben heel erg blij met jou blog
  Dankjewel voor de nuttige info

 4. De vriend van mijn moeder eet glutenvrij, wat ik regelmatig maak zijn omeletrolletjes met kruidenkaas en zalm, witlofschuitjes met salade naar keuze, schijfje komkommer ipv toastje met rivierkreeftjes of garnalen met cocktailsaus van D&L. Afgelopen verjaardag het zelfde gebak voor hem als de rest (banoffee) alleen voor hem een andere bodem, gemaakt van gv biscuit met boter. Als je geen pakjes en zakjes gebruikt is het vrij gemakkelijk om glutenvrij eten te maken….alleen bouillonblokjes is voor mij wel een dingetje… 9 vd 10 bevatten gluten…heb je een glutenvrije gevonden? Op het etiket blijven kijken, er is een kns dat er de volgende keer wel gluten in zitten

 5. Wauw! Mijn zoon is bijna jarig en er komt een vriendinnetje die glutenvrij moet eten… hier heb ik veel aan en het valt eigenlijk best mee als ik dit zo zie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *