Havermoutkoek door Anne

Havermoutkoek door Anne

Dat je met havermout eindeloos kunt variëren, hoef ik je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Van overnight oats tot brood, taartbodem of koek. Vandaag staat die laatste in het zonnetje: de havermoutkoek. Vriendin Anne deelde met mij dit recept voor heerlijke havermoutkoek. Opgegroeid in een gezin met vader en broer met coeliakie, weet Anne als geen ander hoe je veilig glutenvrij kookt en bakt. Deze havermoutkoek met appel is te makkelijk en lekker om niet eens uit te proberen, lees je mee?

havermoutkoeken

Wat heb je nodig voor de havermoutkoek?

  • 400 gram roomboter 
  • 300 gram havermout (gebruik gecertificeerd glutenvrije als je coeliakie hebt, zoals deze)
  • 500 gram bruine basterd suiker
  • 400 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (zoals deze)
  • 8 kleine of 6 grote Elstar appels 
  • Kaneel

Aan de slag met de havermoutkoek!

  1. Verwarm je oven voor op 150 graden, hetelucht.
  2. Snijd ondertussen de appels in kleine partjes.
  3. Meng de boter, havermout, suiker en het zelfrijzend bakmeel in een ruime kom.

Verspreid vervolgens het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en druk plat met de achterkant van een lepel.

havermoutkoeken

Doe de appelpartjes erop, gevolgd door een ruime hoeveelheid kaneel en een klein beetje suiker. Bak de plaatkoek voor 40 minuten af in de voorverwarmde oven.

havermoutkoeken

Snijd de koek pas als deze afgekoeld is in kleinere stukken. Eet smakelijk!

havermoutkoeken

Thanks Anne voor het delen van jouw recept en prachtige foto’s! Lijkt het jou nou ook leuk om een recept te delen op Maak het Glutenvrij? Stuur me dan een mail met jouw recept inclusief foto’s van hoge kwaliteit. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “Havermoutkoek door Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *