Glutenvrije nutellakoekjes met havermout

Glutenvrije nutellakoekjes met havermout

Er stond al enige tijd een restje Nutella in mijn kast, wat al een bijzondere aangelegenheid is. Ik besloot er from scratch glutenvrije nutellakoekjes mee te maken en dat pakte verrassend goed uit! De koekjes hoeven maar even in de oven, dus je hebt ze zo op tafel staan. En de 6 ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis!

Bereidingstijd: 20 minuten | Aantal koekjes: 15

Wat heb je nodig voor de glutenvrije nutellakoekjes?

  • 100 gram Nutella (ja Nutella is glutenvrij!
  • 200 gram havermout, ik gebruikte deze van Albert Heijn
  • 1 theelepel baking soda of bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • Een snufje zout

Optioneel: extra cacaopoeder en/of stukjes gehakte hazelnoot.

Aan de slag met de glutenvrije nutellakoekjes!

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Doe ondertussen alle ingrediënten in een beslagkom en roer goed door met een spatel. Het deeg zal niet echt één geheel worden, alleen is plakkerig genoeg om goed koekjes van te maken.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm vervolgens 15 balletjes en druk ze plat. Hoe platter, hoe knapperiger je koekjes worden.
  4. Bak de koekjes in de oven voor 12-15 minuten. Eet smakelijk!

Tip: de koekjes zijn op de eerste dag het knapperigst. De dagen erna zijn ze lekker met een beetje jam erop!

Ben jij een cookie lover? Dan vind je deze Chocolat Chip Cookies vast ook heerlijk om te maken.

glutenvrije nutellakoekjes

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *