Glutenvrije muffins met blauwe bes en witte chocolade

Glutenvrije muffins met blauwe bes en witte chocolade

Zelf glutenvrije muffins maken, ik doe het te weinig! Maar áls ik het doe is de voorraad altijd zo op. Want er gaat toch niets boven verse glutenvrije muffins met lekkere ingrediënten? In dit artikel deel ik een makkelijk en superlekker receptje!

Glutenvrije muffins met Koopmans Bananenmeel

Ik maakte glutenvrije muffins met Koopmans Bananenmeel. Wist jij dat dit meel gemaakt is van onrijpe groene bakbananen? En het is ook nog eens rijk aan vezels en bevat kalium en magnesium. De blauwe bessen en witte chocolade geven de muffins een verrassend en smeuïg tintje. Met een frambozencrème maak je ze helemaal af!

glutenvrije muffins

Waar koop je Koopmans Bananenmeel?

Je koopt de 3 Koopmans, bakken zonder tarwe basismelen bij Albert Heijn in het glutenvrije schap en bij Plus en Jumbo in het bakschap. Echt top dat deze melen landelijk goed verkrijgbaar zijn. En nu laat ik je graag zien hoe je deze muffins maakt! 

Ingrediënten (10-12 muffins) 

  • 200 gram Koopmans Bananenmeel 
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 100 gram witte chocolade
  • 150 gram bevroren blauwe bessen 
  • 100 ml melk
  • Snufje zout
  • 4 eieren 
  • 1 zakje bakpoeder van 16 gram (bijv. Dr. Oetker Backin)

Optioneel: ingrediënten voor frambozencrème 

  • 150 gram roomkaas
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker van 8 gram (bijv. Dr. Oetker vanillesuiker)
  • 10 frambozen 

Bereiding 

1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden, als je een elektrische oven hebt, moet dit 10 tot 15 graden hoger.
2. Snijd alvast de witte chocolade in grove stukken en rol de blauwe bessen door een eetlepel bananenmeel, zodat ze voorzien zijn van een laagje meel.
3. Mix de roomboter luchtig met de suiker.
4. Doe de eieren erbij en mix 1 minuut op de hoogste stand.
5. Voeg de rest van het bananenmeel en de bakpoeder toe en voeg al mixende rustig de melk toe.
6. Spatel tot slot de witte chocolade en blauwe bessen erdoorheen.
7. Verdeel over de muffinvormpjes en bak in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Optioneel: frambozencrème

Maak de muffins extra lekker met een topping!

1. Mix de roomboter luchtig en voeg de roomkaas en poedersuiker toe.
2. Plet de frambozen en voeg toe aan het mengsel.
3. Doe de crème in een spuitzak als je die hebt, doe het anders in een ziplock zakje en knip het puntje eraf.
4. Toppen maar en eet smakelijk! 

glutenvrije muffins

Smaakt dit naar meer?

Ga voor meer glutenvrije bakrecepten naar koopmans.com/recepten/bakken-zonder-tarwe.

Bekijk ook mijn Koopmans recept van vorige weken:

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Koopmans.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 thoughts on “Glutenvrije muffins met blauwe bes en witte chocolade

    1. Het zijn muffins, dat is een zoetigheid en wat zou daar in zitten? Suiker! Ook als je gezond wilt eten kijk om een andere site. Glutenvrij betekent niet meteen gezond.

  1. Mijn hemel: als je gewend bent om gezond te eten wil je deze suikerbom toch niet? Glutenvrij kan net zo lekker zijn op een gezonde manier. Echt zo jammer dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *