Glutenvrije monchoutaart met mueslibodem

Glutenvrije monchoutaart met mueslibodem

Je kunt mij echt wakker maken voor een goed stuk taart. En dan niet zo’n typische Hollandse verjaardagstaart met cake, een jamlaagje en slagroom. Nee echt lekkere taart, zoals cheesecake, worteltaart of alles met chocolade. Sinds ik glutenvrij eet, ben ik minder taart gaan eten en moet ik regelmatig een traktatie of aanbod op een verjaardag overslaan. Maar af en toe ga ik los in mijn keuken! Al eerder maakte ik een monchoutaart met speculaasbodem, maar vandaag deel ik een recept met mueslibodem. Weer eens wat anders!

Bereidingstijd: 20 minuten + een paar uur wachttijd | Aantal porties: 6-8 taartpunten

Wat heb je nodig voor de glutenvrije monchoutaart?

  • 250 milliliter slagroom
  • 150 gram Eat Natural boekweit muesli
  • 200 gram roomkaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 50 gram roomboter
  • 25 gram pure chocolade
  • Fruit naar keuze. Ik gebruikte een blik vlaaifruit aardbei.

Verder nodig: springvorm van 20 cm, staafmixer met opvangbak, mixer met garde.

Aan de slag met de glutenvrije monchoutaart!

  1. Smelt de roomboter in een koekenpannetje en roer daarna de chocolade er doorheen.
  2. Hak ondertussen de muesli fijn in de opvangbak van een staafmixer.
  3. Roer het boter-chocolademengsel erdoorheen en laat kort staan.
  4. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  5. Verdeel het mueslimengsel over de bodem en druk goed aan. Zet in de koelkast voor een halfuur.
  6. Maak in een kom de monchou zacht met de basterdsuiker en vanillesuiker.
  7. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de slagroomversteviger. Tip: dit gaat nog beter als je van tevoren de kom in de koelkast zet en de gardes in de vriezer legt. Gebruik al-tijd koude slagroom!
  8. Doe de slagroom bij het monchoumengsel en meng nog kort met de mixer.
  9. Verdeel het mengsel over de koekbodem en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
  10. Decoreer en eet smakelijk!

Eat Natural: waar te koop?

De Eat Natural boekweit muesli die ik in dit recept gebruik, koop je onder andere bij Albert Heijn. Zo kun jij ook aan de slag met dit heerlijke recept!

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Eat Natural.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

9 thoughts on “Glutenvrije monchoutaart met mueslibodem

  1. Ik ga dit maken voor mijn zoon Rik, die helemaal verkikkerd is op MonChou taart. Sinds ik glutenvrij moet eten, heb ik het niet meer gemaakt.

    1. Ik maak de taart voor mijn dochter AJ die nog zo vaak stuit op onbegrip van anderen. Nu eens lekker genieten van een heerlijk stukje taart met kerst.

  2. Voor mijn dochter die glutenvrij moet eten… is gek op monchoutaart… ze zal er blij mee zijn :).
    Leuk recept….. en ziet er heerlijk uit!

    Groetjes Ellen

    1. Ooooh kijk dit!!!! Helemaal
      Enthousiast geworden! Hier ga ik de familie op trakteren deze kerst! Dochterlief moet glutenvrij en doet het super! Voor haar maak ik deze speciaal en de rest van de familie boft dan maar weer 🥰!

  3. Ik wil deze taart maken voor mijn lieve man René. Zodat wij als gezin samen kunnen smullen en niet dat hij weer wat anders moet eten omdat hij coeliakie heeft.
    Groetjes Zwanita

  4. Precies wat ik zocht, ik maak een monchoutaart (maar dan melkvrij) voor de familie die 1e kerstdag komt koffiedrinken en borrelen. Alleen de bodem had ik nog niet uitgedacht, nu dus wel, top!

  5. Voor mijn dochter Jayda! Ze is nu 10 jaar, en heeft al 8 jaar de diagnose… Maar nu begint het toch wat lastig te worden af en toe…. Kindjes uit de klas, die samen even naar domino’s gaan…. Zij kan dan niks eten en dat is soms best sneu… Zou graag met haar samen deze lekkere taart gaan maken, even wat leuks voor haar!

  6. Voor Anouk van 4 jaar, de dochter van m’n jongste broertje. We smullen van de monchoutaart van oma, die kan vanaf nu glutenvrij, dan kan Anouk ook meedoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *