Glutenvrije ‘flourless’ chocoladetaart naar recept van Bakers & Fakers

Glutenvrije ‘flourless’ chocoladetaart naar recept van Bakers & Fakers

Wat vind ik het gaaf en wat kan ik er bewondering voor hebben: bloggers die een eigen kookboek beginnen. Emmelou, welbekend van Bakers & Fakers waagde de stap. En wat is het een prachtig boek worden. Je bestelt het boek met meer dan 100 recepten hier en vandaag mag ik een van die recepten  met je delen.

Recept voor glutenvrije ‘flourless’ chocoladetaart

Deze ‘flourless’ chocoladetaart heeft gewoon nog nooit om gluten gevraagd. Hij werd altijd al zonder bloem gemaakt. Perfectie!

INGREDIËNTEN

voor de taart
80 g roomboter
6 eieren, gesplitst
225 g pure- chocoladedruppels
100 g fijne witte suiker een snufje zout

voor de afwerking
cacao

  1. Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed een hoge springvorm van zo’n 22 centimeter doorsnede met bakpapier of vet hem goed in met boter.
  2. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie.
  3. Splits de eieren en klop de eiwitten samen met de suiker mooi stijf.
  4. Meng de dooiers en het zout door de ondertussen afgekoelde chocoladesaus en spatel er de opgeklopte eiwitten en suiker door. Bewaar zoveel mogelijk lucht en mix het beslag zeker niet te veel door.
  5. Bak de taart zo’n 45 minuten in het midden van de oven. Zodra de randen dreigen te scheuren, is de taart goed. Laat de taart helemaal afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
  6. Zeef vlak voor het serveren nog wat cacao op de bovenkant.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *