Uiteraard kun je zelf je glutenvrije sauzen maken voor vlees of groenten, maar rondom Kerst heb je het vaak al druk genoeg met andere dingen. Ik ontdekte deze vier glutenvrije sauzen bij Albert Heijn en tot mijn verbazing zijn ze glutenvrij.
Glutenvrije sauzen bij AH
Je koopt deze vier soorten glutenvrije sauzen bij Albert Heijn voor €1,53 per stazak. Hieronder vind je de ingrediënten per soort. Alle vier bevatten ze het glutenvrije logo, de jachtsaus is ook lactosevrij.
- Kerriesaus: water, volle melk, 9% room, pastinaak, ananasconcentraat, zetmeel (maïs, tapioca), zonnebloemolie, zout, specerijen (o.a. mosterd), kruiden (korianderblad, fenegriek), citroensapconcentraat.
- Stroganoffsaus: groente (21% champignon, 10% paprika, 5% wortel, 2,5% ui), water, groentepuree (10% wortel, 9% tomaat), 12% tomatenpulp, room, maïszetmeel, champignonconcentraat, specerijen, zout, 0,6% cognac, kruiden.
- Honingmosterdsaus: water, 20% room, pastinaak, maïszetmeel, 2% witte wijn, wittewijnazijn, zout, specerijen (o.a. mosterd), kruiden, citroensapconcentraat, azijn, suiker, kleurstof (paprika-extract).
- Jachtsaus: water, 33% groente (champignon, paprika, sjalot), appelpuree, groentepuree (wortel, tomaat), 6% rode port, maïszetmeel, raapolie, specerijen, zout, champignonconcentraat, duindoorn, conserveermiddel (ascorbinezuur [E300]), kruiden.
De afbeeldingen hierboven zijn afkomstig van AH.nl