Lauwwarme burrata salade met gegrilde groenten

Lauwwarme burrata salade met gegrilde groenten

Een paar weken geleden at ik bij Jamey Bennett in Den Haag een burrata salade. Dit stond al weken op mijn to-eat lijstje, omdat ik het óveral op Instagram voorbij zag komen en ik het er zo enorm fancy uit vond zien. Burrata is de nog zachtere variant van mozzarella, need I say more? Ik laat je snel zien hoe ik mijn eigen variant maakte.

Bereidingstijd: 15 minuten | Aantal porties: 1

Wat heb je nodig voor de burrata salade?

  • Een halve bol (75 gram) burrata, ik kocht mijne van Zanetti bij Albert Heijn
  • Een handje rucola slamelange
  • Een halve (gele) paprika
  • 1 (roma)tomaat
  • 5 cm courgette
  • 10 olijven
  • Olijfolie
  • Rode wijnazijn
  • Peper en zout
  • Olie om in te bakken

Aan de slag met de burrata salade!

  1. Snijd allereerst de courgette in plakken van 5 mm, de paprika in reepjes, de tomaat in acht parten en halveer de olijven.
  2. Verhit vervolgens wat olie in een (grill)pan en laat goed heet worden.
  3. Doe de paprika en courgette in de pan en laat zeker 2-3 minuten staan zonder om te draaien. Op deze manier krijg je een mooi bruin korstje of grillstreepjes.
  4. Ondertussen doe je de rucola sla melange op een bord, plaat je de halve bol burrata in het midden en de tomaten/olijven er omheen.
  5. Draai de courgette en paprika om en laat nogmaals 2-3 minuten bakken aan de andere kant.
  6. Ondertussen maak je een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn en wat zout.
  7. Wanneer de courgette en paprika mooi bruin zijn, verdeel je deze over het bord.
  8. Sprenkel de dressing over je bord en maak af met versgemalen peper. Eet smakelijk!

Met deze salade kun je eigenlijk eindeloos variëren qua groentesoorten, maar het lijkt me bijvoorbeeld ook lekker met parmaham! En eerlijk: the hype is real, dit is echt een lekker gerecht als je het mij vraagt.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *