Bananencake met kwark en abrikoos

Bananencake met kwark en abrikoos

Mijn favoriete recepten zijn de recepten die makkelijk te maken zijn, met ingrediënten die je altijd wel in huis hebt en waar je meerdere keren van kunt eten. Laat deze bananencake daar nou eentje van zijn! Dit recept heeft eigenlijk meer weg van cake dan brood. Het normale bananenbrood (met bijvoorbeeld haver en/of amandelmeel) was ik een beetje zat na een tijd. Met slechts vijf ingrediënten is deze bananencake met kwark en abrikoos echt een fluitje van een cent.

Bereidingstijd: 50 minuten | Aantal porties: ca. 15 plakken

Wat heb je nodig voor de bananencake?

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram bloem (ik gebruikte zelfrijzende witte bloem van Doves Farm)
  • Een halve theelepel baking soda – let op, in de bloem van Doves Farm zitten al rijsmiddelen, gebruik je eentje zonder, doe er dan 1 theelepel extra baking soda in!
  • 1 theelepel kaneel

Qua topping gebruikte ik Franse kwark en abrikozen (uit blik). Maar je kunt eindeloos variëren: jam, pindakaas, Nutella, yoghurt, kwark en alle soorten fruit!

Aan de slag met de bananencake!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Ik heb een heteluchtoven.
  2. Prak de bananen fijn. Het liefst doe je dit met een vork, dan wordt de cake wat meer chunky. Doe je dit met een staafmixer, dan wordt het beslag uiteraard wat gladder.
  3. Gooi de bloem, eieren, bananen, bakpoeder en kaneel in een kom en roer alles goed door.
  4. Vet een bakvorm in met wat (zonnebloem)olie en doe het beslag hierin.
  5. Bak de bananencake af voor ca. 45 minuten in de oven en enjoy!

De bananencake is snel klaar en ideaal als tussendoortje. Zowel voor thuis als om mee te nemen. Ook kun je er goed mee ontbijten, omdat de cake aardig vult. Heb jij wel eens bananencake gemaakt? Of bananenbrood? Laat me weten wat jouw favoriete variant is.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “Bananencake met kwark en abrikoos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *